Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Премахване на забравена парола и Google акаунт

Днес мобилните телефони са неделима част от живота на съвременния човек. В наши дни дори и смартфоните не са рядкост и над 90% от потребителите използват именно тях.

Изключение са единствено най-възрастните хора, за които може да се окаже невъзможно да овладеят тази най-нова технология.

Смартфоните и Google акаунтите

премахване на забравена парола

Последните поколения смартфони работят в синхрон с Гугъл за да се постигне максимално удобство за потребителите.

Телефонът се свързва с вашия Гугъл акаунт, след което вписаните телефонни номера, приложения и въобще информацията като цяло се трансферира на новото устройства.

Веднъж запаметен на телефона, този акаунт ще ви позволи да сменяте устройствата си едно след друго, без да се налага да правите каквото и да било. Проблемът идва тогава, когато решите да продадете устройството си втора употреба.

Информацията се запазва и дори когато си мислите, че всичко е изчистено, могат да останат данни за вас в новия собственик на устройството.

Разбира се, след като сте извършили трансфера на данни към новия смартфон вие може да изтриете успешно всичко, но трябва да се постараете малко повече.

Флашване и приемане на фабричните настройки

Изтриването на данните от устройството и връщането на фабричните настройки на телефона се нарича флашване. То се прави малко по-сложно и изисква малко повече време. В интернет ще видите доста препоръки как да се направи това.

Проблемът е, че всяко така наречено флашване носи сериозни рискове за устройството и така то може изобщо да не проработи повече. Колкото по-малко разбирате, толкова по-голям е риска нещо да се обърка.

От къде идва проблемът

флашване на телефон

При флашването на телефона със специална клавишна комбинация, има риск за така наречения фърмуер.

Обикновено флашването минава по-безпроблемно при по-популярните и скъпи марки, които се срещат най-често на европейския пазар и се случва значително повече при някои от моделите, които са внесени от азиатския пазар.

Това е и причината, поради която обикновено специалистите искат по-висока комисионна когато прилагат тази практика на мобилно устройство от по-бюджетните азиатски модели, докато скъпите марки биват флашнати срещу 10 - 20% по-малка такса.

Това се допълва и от факта, че по-бюджетните телефони като цяло струват много по-малко, което от своя страна отказва много притежатели на такива да се откажат от това да ги продават като устройство втора употреба.

Доверете се на специалисти

Най-разумно е да се доверите на специалисти, които да върнат на телефона ви неговите първични настройки. Това ще позволи на новия собственик да го използва, все едно устройството никога не е било ваше.

Флашването от специалист няма да постави телефона ви в риск и ще можете да го продадете като втора употреба на някой след вас.

☏ 0879 448 475 | ✉ support@astralmobile.bg