Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Смяна на слушалка и микрофон

смяна на слушалка на телефон

Заобиколени сме от толкова много технологии, че повечето от тях ни изглеждат някак чужди и непознати, макар че ги използваме постоянно и дори не можем да си представим ежедневието без тях.

Някои са ни нужни за работа, а други използваме, за да вършим по-бързо и качествено своите служебни задължения, но при всички случаи технологиите ни съпътстват неизменно.

Едно устройство, без което вече не можем да си представим живота, е смартфонът. С него се свързваме с близки и приятели, влизаме в интернет, работим, проверяваме и изпращаме служебни имейли, и балансираме всичко това със социалния си живот чрез социалните мрежи.

Цялата тази хармония се разрушава за един кратък миг с повредата на любимото устройство. Проблемът може да бъде от всякакво естество.

Тогава най-доброто решение е да изтичаме в най-близкия сервиз за мобилни телефони и да намерим решение, но това не винаги е възможно.

Смяна на слушалка – какво трябва да знаем

Както всичко друго, понякога говорителят на смартфона се поврежда и тогава идва време той да се подмени. На първо място, както вече споменахме само преди миг, дори и най-дребните ремонти е добре да се правят от специалисти.

Всеки опит да правим сами каквото и да било може да доведе до по-голяма повреда, отстраняването на която после да се окаже много по-скъпа, отколкото ако не бяхме го ремонтирали сами, а понякога дори може и да сме повредили устройството до степен, в която то не може да се поправи.

Как да сменим говорителя на слушалката

Ако все пак трябва да подмените говорителя сами, знайте, че тази мисия изисква известен майсторлък. Ето как се действа стъпка по стъпка:

Стъпка 1-ва

Първата стъпка, която трябва да предприемете е да си осигурите нов говорител, който да поставите на мястото след като премахнете стария.

Той трябва да е създаден за работа с този модел мобилен телефон. Може да купите говорителя от подходящ за целта магазин или по интернет.

Стъпка 2-ра

Следващото, което трябва да направите е да отворите задния капак на телефона и да махнете батерията.

След това развинтете всички винтчета, които придържат частите на телефона скрити зад гърба на телефона.

Стъпка 3-та

Когато отворите и втория капак след развинтването на малките болтчета, ще намерите говорителя в долния край на телефона.

Внимателно го извадете и поставете новия на негово място.

Стъпка 4-та

Затворете мобилното устройство много внимателно и по същия начин, по който сте го разглобили, като не забравяте през цялото време да пазите дисплея на устройството, защото все пак това е момент, в който можете да го одраскате.

  • Повечето резервни части са налични;
  • Смяната най-често се извършва в срок от 30 до 60 минути в зависимост от проблема.

☏ 0879 448 475 | ✉ support@astralmobile.bg