Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Смяна на батерия

Мобилните телефони се използват изключително динамично, тъй като са навлезли доста дълбоко в нашето ежедневие. Вече ги използваме не само, за да общуваме с близките си и за интернет, но за работа (например отговаряне на имейли от колеги и клиенти) и дори за разплащания.

Не е изненадващо, че частите на телефоните не издържат много дълго време. Макар производителите да полагат големи усилия, за да осигурят по-дълъг период на работа и да направят телефоните по-трудни за повреждане, все пак дефекти възникват, при това твърде често.

Най-често повреждащата се част от мобилното устройство

Една от частите, които се повреждат най-бързо са батериите. Те се развалят при различни обстоятелства включително:

 • Зареждане, когато телефонът не е съвсем изтощен;
 • Ползване на телефона, докато е на зарядното;
 • Прегряване от твърде интензивно ползване;
 • Стареене.

Именно тази слава на батерията е причината, поради която мобилните телефони се търсят повече, ако батерията дава възможност да се подменя.

Сменяема или не

Когато смартфонът е със сменяема батерия, тогава проблемът се решава изключително лесно. Телефонът просто се отваря от задния капак, при което се внимава да не се счупят зъбците, които служат за захващане на капака към тялото на телефона.

Старата батерия се маха и се оставя за рециклиране, а вместо това се поставя новата. Можете да намерите батерия за всеки вид мобилен телефон, както в интернет, така и в по-големите сервизи за мобилни телефони.

Какво правим ако батерията не се подменя

подмяна на подута батерия

Ако батерията е сменяема, тогава всичко ще се оправи лесно. Ако обаче не е, тогава проблемът ще бъде изключително сериозен и труден за решаване. И все пак, труден не означава невъзможен.

Вградена батерия се подменя единствено от опитен майстор, който разполага с необходимите инструменти и умения да разглоби, както и след това да сглоби отново мобилния телефон.

Това става отново през задния капак, но се разглобяват и винтчетата за да се получи достъп до вътрешността на мобилното устройство. Старата батерия се отстранява много внимателно и на нейно място се поставя нова, която отново ще бъде вградена в устройството.

Проблемът при този вид батерии далеч не се изчерпва само с това, че телефоните се разглобяват трудно. Друг проблем, който не винаги може да се реши е, че понякога батериите за даден вид мобилен телефон са изключително редки и се намират трудно.

Освен това, дори и на китайския пазар трудно ще намерите да се предлага батерия за вграждане, тъй като повечето хора предпочитат при подобен проблем просто да изхвърлят мобилния си телефон и да си закупят нов.

Кои телефони най-често се носят за подмяна на батерия

Обикновено телефоните, които най-често биват носени в сервизите за мобилни телефони устройства, са по-здравите и издръжливи.

След дълъг период на експлоатация техните батерии се повреждат - нещо, което няма как да се случи с бюджетните модели, които се повреждат твърде рано. Сред най-често носените за подмяна (съответно и най-дълголетни телефони) са:

 • iPhone (5, 5c, 5s, se, 6, 6s, 6 plus, 6s plus, 7, 8, 7 plus, 8 plus);
 • Samsung;
 • Huawei;
 • Xiaomi;
 • Lenovo.
 • Повечето резервни части са налични;
 • Смяната най-често се извършва в срок от 30 до 60 минути в зависимост от проблема.

☏ 0879 448 475 | ✉ support@astralmobile.bg