Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Смяна на дисплей

Няма част от мобилните телефони, която да е по-деликатна и чувствителна към повреди от дисплея. Той може да се одраска изключително неприятно, дори и ако се стараем това да не се случва.

На кой не се е случвало да изтърве телефона си на земята, а след това със свит стомах да вземе устройството и да го огледа внимателно? Все пак тези джаджи струват куп пари и няма как да си купуваме нови всеки ден.

Горила глас

смяна на Gorilla Glass

Най-неприятният момент е този, че по някаква неясна причина телефоните сякаш нарочно падат върху дисплея си. В най-лошия случай той се счупва, а в най-добрия просто леко се одрасква.

През последните години някои телефони се произвеждат с дисплей от така нареченото “горила глас” - вид стъкло, което е много устойчиво на повреди.

То много трудно бива счупено, а дори и при много неприятни удари, телефоните остават здрави и за преживяното от мобилното устройство свидетелстват някоя и друга лека драскотина.

Дори и стъкла от горила глас обаче могат да се счупят, а ако това се случи, единственото възможно решение си остава подмяната на дисплея.

Какво да правим ако това се случи с нашия мобилен телефон

iphone счупен дисплей

Ако ударите по невнимание екрана на вашия мобилен телефон, ако той се пропука или издраска, очевидно единственото възможно решение пред вас е устройството да се ремонтира. Разбира се, това трябва да се направи в специализиран сервиз по ред причини.

На първо място трябва да се отбележи това, че самата процедура е доста сложна. Да се смени дисплей не е лесна задача и изисква много умения и познания. Освен това, не бива да забравяме и още една особеност, а именно, че трябва да се осигури дисплей, който да замести повредения.

Като се добави и необходимостта от някои по специфични инструменти, вече става ясно защо проблемът е толкова неприятен.

Един от най-скъпите ремонти

От гледна точна на себестойност, смяната на дисплей е един от най-скъпите ремонти. Той се изразява в следното:

  • Отделя се дисплея от останалата част от телефона с помощта на специална пластмасова лопатка;
  • Откача се кабелчето, което свързва дисплея с платките на телефона;
  • Следва най-сериозната част от работата, тъй като почти всички части се отделят за да може да се откачи напълно екрана на мобилното устройство;
  • След поставянето на новия дисплей всичко трябва едно по едно да се върне по места и всички части да се свържат, за да може да се получи един пълноценен и напълно функционален смартфон, който отново да работи както в деня на покупката.

Кои телефони се подлагат най-често на подобни ремонти

Традиционно при повреден дисплей най-често хората прибягат към подмяна на целия телефон с ново мобилно устройство.

Обикновено се ремонтират по-луксозните модели мобилни телефони, където себестойността на устройството в пъти отстъпва на стойността на мобилния телефон. Сред моделите, които най-често се ремонтират са:

  • Луксозните устройства на iPhone (iPhone 5,5c, 5s, se, 6,6s, 6 plus, 6s plus, 7, 8, 7 plus, 8 plus);
  • Най-елитните марки и конкуренти на iPhone като Samsung, Huawei, Xiaomi, Lenovo;
  • Повечето резервни части са налични;
  • Смяната най-често се извършва в срок от 30 до 60 минути в зависимост от проблема.

☏ 0879 448 475 | ✉ support@astralmobile.bg