Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 100 лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30 ч.
Събота до 11 ч.

Смяна на букса за зареждане - USB порт

При интензивно ползване на вашия смартфон, в един или друг момент той ще започне да дава някои дефекти. Съвсем естествено е някоя част да даде дефект.

Ако това е по-скъпа част, като например дисплея, тогава ремонтната дейност може да се окаже твърде скъпа. Ако обаче е друга част от мобилния телефон, шансовете да се отървете с не много скъп ремонт са всъщност доста добри.

Коя част от мобилните устройства се поврежда първа

Обикновено тези части от мобилния телефон, които са свързани със зареждането, най-първи дават дефект. Това не е изненадващо, имайки предвид амортизацията, на която са подложени в ежедневието.

Тук става дума за батерията, както и за USB портовете, които могат лесно да излязат от строя. Не само, че се използват много интензивно, понякога те могат дори да се изкъртят по невнимание.

Това лесно може да стане когато забравим, че телефонът е включен към зарядното и го дръпнем рязко. В такива случаи той често се измъква от ръката ни и пада на пода, а това води и до повреди в самия USB порт.

Как се подменя USB порт

Добрата новина при повреда на USB порт е, че тази част от вашия мобилен телефон е може би най-евтината и формира незначителна част от мобилното устройство.

Освен това, USB портът може лесно да се поставя и премахва при необходимост, без при това да трябва да се раздели на части цялото мобилно устройство.

Разбира се, изисква се внимание и умение, защото при неправилно отстраняване на USB порта може да се повреди друга част от устройството, която почти сигурно накрая би се оказала доста по-скъпа.

Може ли да се направи подмяната у дома

подмяна на повреден usb port

При всички положения не е добре да предприемате подобни щури начинания в своя дом, защото за подмяната на един USB порт се изисква не само да знаете какво точно правите, но се борави и със специализирана техника.

Това означава, че вие на 100% няма как да разполагате с фините инструменти, които трябва, с така наречената часовникарска точност, да разглобяват и връщат по местата им, а след това и да запояват отделни части.

Това е една доста деликатна по рода си инженерна дейност, която макар и да отнема едва около 15 минути време за подмяна на съответния USB порт, е все пак и доста специфична и изискваща умения.

И макар, че цената за извършване на тази услуга не е висока, все пак трябва да се има предвид това, че последствията при неправилно направен ремонт могат да са фатални за мобилното устройство.

  • Повечето резервни части са налични;
  • Смяната най-често се извършва в срок от 30 до 60 минути в зависимост от проблема.

☏ 0879 448 475 | ✉ support@astralmobile.bg