Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

“Животоспасяващите” външни батерии – модерно устройство за модерни технологии

Привлечените от мобилните технологии потребители често се оплакват от кратък живот на батерията си – основна пречка за неспирните им виртуални занимания. С колкото и мощност обаче да разполага, тя винаги изглежда недостатъчна за всеки технологичен запалянко, който винаги мечтае за повече време за сърфиране, снимане, игри и видео разговори с приятели.

Съвременните мобилни устройства се проектират с все по-високотехнологична конструкция, но тя не е обвързана с по-дълъг живот на батерията. Многобройните приложения, модерните “интелигентни“ функции и огромните сензорни екрани (и особено OLED технологията) твърде бързо изразходват енергията на всяко устройство. Решението на проблема е изключително елементарно – свързване със зарядно устройство и включването му към електрозахранващата мрежа. За присъствие на проблем можем да говорим рядко, тъй като вече имаме възможност да използваме зарядното си устройство, където и да се намираме (дори и в автомобила си). Единствените ситуации, в които може да сме достатъчно безпомощни, за да се обърнем към модерните външни батерии, са:

  • Продължително пребиваване на терен без достъп до електричество – когато сме на екскурзия сред природата и няма активна електропреносна мрежа, но пък имаме спешна необходимост от мобилна връзка. Използването на външни батерии е практикувано от огромен брой любители на пътуванията, заради компактните им размери
  • Изгубено/повредено зарядно устройство – в подобна елементарна, но неприятна ситуация можем да си спестим дълги часове раздразнение и провалени ангажименти, ако разполагаме с мобилни външни батерии с подходящ капацитет

Структура и значение на капацитета

Модерните външни батерии или Power Bank захранващи устройства представляват конструкция от два вазимосвързани модула – акумулаторни (литиево-йонни/литиево-полимерни) захранващи клетки и преобразувател на електрическо напрежение, интегрирани в многослоен, защитен от неблагоприятни външни влияния корпус с един или няколко конектора. Тя се захранва с енергия чрез адаптер или персонален компютър, след свързване с USB кабел.

Процесът, при който Power Bank зарежда мобилно устройство се случва чрез стандартното за всяка батерия придвижване на електрони между двата полюса (анод-катод) на клетката, а вграден чип контролира процеса на захранване, състоянието на заряда и предпазва зарядната станция от претоварване (безопасност на зареждане). Всички външни батерии са с различен капацитет (mAh) и изборът им се определя от типа мобилно устройство и количеството зареждания, които възнамеряваме да направим.

Power Bank батерии за различни устройства

Разликата между външни батерии за смартфон, таблет и лаптоп е доста милиамперчаса мощност, което се отразява и върху размерите на зарядната станция. С колкото повече капацитет разполага зарядното устройство Power Bank, от толкова повече на брой зареждания можем да се възползваме, като той трябва е винаги малко по-висок от този на мобилното ни устройство, по обясними причини. Таблетът и лаптопът например се нуждаят от много по-мощна батерия, отколкото смартфонът ви.

Захранване

Зареждането се извършва със стандартен USB кабел, свързващ мобилното устройство с Power Bank батерията. Обичайният захранващ ток от конекторите варира между 0,5 A и 2 А и от него зависи скоростта и продължителността на зареждане. По-големите мобилни устройства ще се задоволят с не по-малко от 1,5 A, което може да се използва и в смартфон с цел по-бързо зареждане. Голям брой външни батерии се проектират с няколко изходни конектора, за зареждане на всякакъв тип мобилни устройства. Освен безспорната им ефективност, Power Bank устройствата се предлагат и в много привлекателна “опаковка“ -  оригинален дизайн и приятни свежи цветове.