Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Какво представлява устройството, познато като външна батерия?

Не на всеки е напълно ясно какво представлява устройството, познато още като външна батерия или Power Bank зарядно. Power Bank батериите се радват на различни наименования – мобилна батерия, резервна батерия, дигитален зареждащ компаньон и още по-интимното - “mobile phone lover”. Power Bank концепцията е разработена в отговор на бързото нарастване на употребата на дигитални мобилни устройства. Едно от най-удачните определения за външните батерии е: лесно преносимо захранване с голям капацитет на зареждане.

В светлината на нарастващото потребление на мобилни устройства, ролята на зареждащите външни устройства става все по-важна. Разполагайки с оптимална като капацитет на зареждане външна батерия, вие решавате редица ежедневни проблеми, увеличавайки времето за работа на различните мобилни устройства. Те са ни крайно необходими, така че осигуряването на външен заряд за тях навсякъде и по всяко време е най-доброто възможно решение.

Качеството на дадена външна батерия зависи в голяма степен както от батерийните клетки, така и от защитната ѝ платка. Високото качество на батерийните клетки е в основата на работния живот на мобилното зареждане. Стандартните литиево-полимерни батерии са с по-голяма продължителност на живота, отколкото 18 650 цилиндричните литиево-йонни батерии, като при тях и рискът от претоварване е относително нисък. Първият тип може да се използва около 2-3 години.

Платката на преносимата външна батерия може да се третира като система за управление, която е основно отговорна за разпределението и трансформацията на електроенергията. Тя преобразува напрежението, осигурено от различен брой литиеви батерии, в стандартно напрежение, осигурявайки електричество за зарядното устройство. Добре защитената платка има коефициент на преобразуване до 90%, докато общият е 80 ~ 85%, а лошият - само 70%. Скоростта на реализация е по-малка от 80%, което означава, че банката за електроенергия страда от голяма линейна загуба, а самата клетка на батерията страда от голяма калорийна стойност.

Power Bank устройството се появява за първи път през 2001 г. на изложението CES. Разработката е на студент отвъд океана, и представлява съвкупност от няколко АА батерии, свързани заедно с контролна верига. Уредът грабва моментални вниманието на останалите участници в изложението и през 2012г. се превръща в масово произвеждано устройство, способно да задоволи потребностите от енергия на голям брой мобилни устройства – смартфони и таблети.

Какво трябва да знаете преди да закупите външна батерия?

Ако планирате да закупите външна батерия,на първо място трябва да съобразите размера и характеристиките на зарядното устройство на мобилния си телефон. Ще ги откриете върху маркировката на самата батерия на апарата или върху опаковъчната кутия на зарядното устройство, предоставено заедно с телефона. Размерът на Power Bank зарядното трябва да е най-малко идентичен с този на батерията на самия телефон, за да може да го зареди поне веднъж. Колкото по-често пада батерията на вашия смартфон, толкова повече мега ампер часа (mAh) на разположение трябва да имате.

Не по-малко важно е да се уверите, че изходното напрежение на съответната външна батерия е равно или по-високо от това на мобилното устройство, което ще зареждате. Важно е да съобразите и колко мобилни устройства ще вземете със себе си. Някои Power Bank зарядни разполагат с различен брой портове за зареждане и могат да зареждат едновременно няколко мобилни устройства. Важно е да изберете външно зарядно със защита срещу късо съединение и претоварване, за да защитите скъпия си телефон от фатални повреди. Такива са моделите на утвърдените марки.