Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Защо да заложим на стъклен протектор за екрана на телефона си?

Хората, които използват стъклен протектор за защита на дисплея на телефона си биват възприемани като разумни, далновидни и предвидливи. Екраните на съвременните смарт устройства разполагат с фабрична защита, но практиката показва, че тя е крайно недостатъчна мярка за съхранение. Всеки път, когато поставяте телефона си в джоб, чанта или дори на маса, рискувате да надраскате, намокрите или чупите дисплея на скъпия апарат.

Протекторите са нещо много необходимо, но защо точно стъклени? Това ще разберем в настоящия материал.

По-лесен монтаж в домашни условия

Ако не ви се плаща известна такса или не ви се ходи в сервиз за мобилни телефони, спокойно можете сами да монтирате новия стъклен протектор с малко повече сръчност и разбиране. Всеки, който е поставял обикновен предпазител за екран, знае, че операцията изисква разход на нерви и огромно търпение, особено при меките покрития, под които винаги се образуват въздушни мехурчета. Стъклените протектори се инсталират доста по-лесно, независимо от начина на поставяне. Задължително условие е да се спази посоката и да се премахнат всички пръстови отпечатъци и прах от екрана.

По-устойчив на удар и надраскване

Стъклените протектори са изработени от темперирано стъкло, което се отличава с доста висока твърдост и устойчивост на надраскване и по-леки удари. За разлика от нискобюджетните пластмасови екранни защити, тези от темперирано стъкло не се надраскват при ежедневна работа с устройството или при небрежно пренасяне и съхранение. Здравината на стъкления протектор се дължи в голяма степен на дебелината на стъклото – 3-4 мм, спрямо милиметър при пластмасовите изделия.

Потребителско удовлетворение

Всеки, който е използвал стъклен протектор за защита на екрана на мобилния си телефон ще ви увери в неговото превъзходство над по-меките и евтини покрития. Усещането за допълнителна защита изчезва напълно, когато екранът е покрит с темперирано стъкло, а това ще забележите при всяко плъзване на пръста си по дисплея. Докато пластмасовите протектори оказва известна съпротива при движение, то стъклото притежава ненадмината гладкост.

Изгодна цена

Ако смятате, че цената на един стъклен протектор надвишава многократно тази на пластмасовите модели, то определено грешите. Разликата съвсем не е толкова голяма, поне що се отнася до стойността на продукта. Разбира се такава има, но тя е по отношение на качество, здравина, удобство при използване на телефона и монтиране, като предимството е винаги в полза на стъклените изделия.

Недостатък

За да бъдем максимално обективни, е редно да изтъкнем поне един недостатък на екранния стъклен протектор. Това е, разбира се дебелината на стъклото, което прави визията на телефона малко по-груба. Обикновено протекторът застава малко по-високо от нивото, на което се намира лайсната, обгръщаща екрана, което прави впечатление при по-тънките модели смартфони като HTC и One и iPhone 6. Ако сте прекалено взискателни към визията на телефона си, това вероятно ще ви дразни в началото, но ако искате да защитите устройството, ще се наложи да се примирите.

От какво да се ръководим при избора?

При избора на стъклен протектор за телефон е редно да се ръководим от няколко ключови фактора. На първо място е необходимо да изберем защита, предназначена специално за нашия модел и марка телефон. Купувайте от утвърдени търговци и доставчици, които знаете, че предлагат качествени оригинални аксесоари за мобилни телефони. И последно, но не по важност, залагайте на протектори със заоблени ръбове, обозначени с 9H степен на твърдост – те са тези, които се сливат най-добре с дисплея на телефона.