Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Има ли с какво да ни изненадат “интелигентните“ Леново телефони през 2018

Изложението CES беше събитието, където Lenovo очаквано представи най-впечатляващите си технологични разработки. Китайската компания се представи с усъвършенстваната линия X, T и L на бизнес лаптопите ThinkPad, но акцентът беше поставен върху висококласният 2-в-1 хибрид Miix 630 (лаптоп и таблет), “интелигентен“ дисплей с Google Assistant и аксесоарите за виртуална реалност Mirage Solo и камера Mirage VR180.

За сметка на компютърните технологии, “умните“ Леново телефони липсваха на изложението – няколкото смартфона на бранда Motorola (Moto Z2 Force, Moto Z2 Play, Moto X4), иновативните модулни приставки Vital Moto Mods и Livermorium Slider Keyboard Moto Mod и дигиталният асистент Smart Speaker не са в състояние да засенчат спомена за невероятната серия Phab и други китайски смартфони. Потребителите имаха нужда от нови Леново телефони с “интелигентни“ функции. Въпросът е дали ще ги получат?

Инвазията на серия К

Серията е на мода още от 2017 г., а през месец март компанията презентира в Китай няколко смартфона от серия К и моделът S5, предназначен за местния потребителски пазар. “Интелигентните“ Леново телефони са обявени за бюджетни модели, но впечатляват с доста атрактивни характеристики. Те са последователи на K320t, представен в края на миналата година, който е първият смартфон на компанията с безрамков 18:9 сензорен дисплей и съотношение към корпуса  81.4%.

  • Lenovo K5

Осемядрен процесор MediaTek с ARM архитектура, мощна батерия от 3000 mAh, операционна система Android Nougat и интерфейс ZUI 3.1 Lite, 3 GB RAM и слот за microSD карта, 5,7-инчов IPS LCD екран в съотношение 18:9 са основните параметри на устройството, които могат да се преведат накратко: приятен фаблет със средни технологични възможности

  • Lenovo K5 Lite (Play)

Вторият модел от новите Леново телефони серия К е с обявена по-ниска пазарна стойност, въпреки добрите си характеристики. K5 Lite разполага с осемядрен Qualcomm Snapdragon процесор с 2/3 GB RAM и възможност за допълнителна microSD карта, 3030 mAh-ова батерия и същият 5,7-инчов IPS LCD екран (18:9). Новата версия на Android 8.0 Oreo e придружена от интерфейс ZUI 3.7.

  • Lenovo S5

Типичен представител на бюджетните Леново телефони, с прилични за 2018 г. характеристики, които всеки потребител ще бъде любопитен да прегледа и изпробва. Осемядрен Qualcomm Snapdragon процесор с 3/4 GB RAM и слот за microSD карта, 3000 mAh батерия и 5,7-инчов IPS сензорен екран (18:9). Операционната система Android 8.0 Oreo тук е с обновен интерфейс ZUI 4.0, който включва опция за управление с жестове.

Проблемът в сегмента на “интелигентните“ Леново телефони е широко обсъждана тема, въпреки че според данни от продажбите в България те са една от най-закупуваните марки на родния пазар за 2017 г. Описаните нови модели от серия К обаче в никакъв случай не надвишават параметрите, представени от  устройствата на Motorola, особено с включени Moto Mods (предназначени за Z серията), които осигуряват допълнителни възможности на всеки смартфон. Напълно логично е повечето потребители да предпочетат някой апарат на Moto, особено след съвсем скорошната поява на нови “умни“ Леново телефони от нисък и среден клас в сериите Moto G и Moto E.

Изглежда, че през настоящата година китайската компания ще впечатлява предимно с преносими компютри, таблети и “интелигентните“ аксесоари за добавена реалност.