Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Как да изберем идеалния калъф за телефон?

Настоящият материал има за цел да ви послужи като ръководство при покупката на калъф за телефон, така че да изберете най-удачната защита за мобилното си устройство, ръководейки се от личните си потребности, а не от модните тенденции в момента. Идеалният кейс е различен за различните хора, тъй като всеки има индивидуална представа за това, кое му служи по най-добрия начин. Въпреки това, няма да сгрешите ако се ръководите от следните фактори, когато избирате калъфа за новия си апарат.

Удобство

Удобството е първият и най-важен критерий, по който трябва да избирате калъф за телефон. Това означава, че кейсът няма да затруднява употребата на устройството, а напротив, ще ви позволи да отговорите бързо и без излишни действия на всяко позвъняване. Говорейки за потребителски комфорт, е важно да съобразите също големината и дизайна на калъфчето. Калъфите тип тефтер са идеални ако пренасяте телефона си в чанта, но при носене на апарата в джоб, компактните и хипер тънки кейсове тип „гръб” са по-удачно решение.

Съвместимост

Всеки модел смартфон притежава уникален дизайн, като това е особено валидно за разположението на физическите бутони (за включване/изключване и регулиране силата на звука) на устройствата. Това налага да се избере калъф за телефон, който е създаден специално за защита на вашия модел телефон. Производителите на този вид аксесоари предлагат кейсове за всички масово използвани днес устройства – от последните флагмани на престижните марки до най-старите нискобюджетни смартфони.

Степен на защита

Производителите на телефонни калъфи се концентрираха изцяло върху дизайна на своите продукти, оставяйки доста встрани основната им функция – защитата на скъпите мобилни устройства. Залагайки изцяло на атрактивен и модерен дизайн, вие подлагате на сериозен риск мобилния си телефон, обличайки го в стилен кейс, който не защитава апарата при изпускане и съприкосновение с други предмети. Ако водите динамичен начин на живот, или просто не сте особено сръчни, калъфът тип тефтер, който е с висока степен на защита е по-доброто решение.

Цена

Цената винаги е била водещ фактор при избора на калъф за телефон, като различните групи потребители се хвърлят в различни ценови посоки – едни търсят скъпите маркови изделия, а други по-достъпните и по семпли като визия кейсове. Ако държите на качеството, ще трябва да отделите малко по-крупен бюджет, като сумите от 50-60лв са нещо обичайно при добрите оригинални изделия. Ако калъфът е нещо, което сменяте често, то изделията от 10-20 лв са идеалното решение за вас.

Устойчивост на износване

Избирайки калъф за телефон, ще трябва да се замислите за начина, по който съхранявате, пренасяте и използвате мобилното си устройство. Кейсът има за цел да защити апарата от надраскване и удар, но той самият не разполага с никаква защита. Това означава, че много скоро покритието му ще бъде надраскано, а страничните части разкъсани и разръфани – гледката няма да ви хареса, уверяваме ви. Изберете калъф, изработен от качествени и дълготрайни материали, ако не смятате да го сменяте на всеки 1-2 месеца.

Дизайн

Някои кейсове са особено атрактивни, а други максимално семпли и почти незабележими. Визията на един калъф за телефон е първото, което грабва окото на потребителя, така че не е странно, че именно от нея ще се ръководите в началото. Ние поставяме този показател на последно място, тъй като смятаме изброените до момента за по-важни по отношение на удобство и защита на мобилния ви телефон. Все пак, оставайки привлечени от дизайна на даден кейс, потърсете съответствие и с гореизброените  фактори.