Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Какво разбираме под евтини телефони?

Макар и вечно устремени към изгодната сделка, ние като потребители заставаме нащрек всеки път, когато чуем фразата „евтини телефони”. Това е така, защото ни е внушено, че качествените телефони са скъпи и трябва да вложим време, усилия и немалко средства, за да ги притежаваме. Какво обаче наистина означава фразата „евтин телефон” и има ли такова животно изобщо?

Кога един телефон е наистина евтин?

На първо място следва да уточним, че тук ще разглеждаме предимно масово използваните днес смартфони, а не морално и технологично остарелите мобилни апарати тип слушалка, които винаги са били (а сега повече от всякога) евтини телефони. Смарт устройствата притежават огромен набор от възможности и могат спокойно да заменят настолния и преносимия компютър в натовареното ни ежедневие. Те се предлагат на много по-висока цена, и това е напълно логично.

Евтин можем да наречем всеки смартфон, който сме закупили под реалната му цена. Факт е, че както у нас, така и навсякъде по света ежедневно се продават умни телефони под реалната им стойност, или поне привидно това е така. Мобилните оператори са тези, които по правило предлагат най-изгодните оферти по отношение на марки и модели смартфони, с което хвърлят редовия потребител в недоумение: Как е възможно това?

Истината е, че апаратите, предлагани от телеком са евтини телефони, само когато покупката им е обвързана с конкретен потребителски абонаментен план. Можете да платите устройството в брой или да изберете разсрочено плащане, но същата оферта без абонаментен договор за най-малко 2 години няма да получите.

Ако се притеснявате, че телекомът е на загуба, предлагайки ви ненормално ниска цена за нов модел смартфон – недейте! Стойността на устройството ще бъде начислена в месечната ви такса, при това с доста тлъста надценка. До момента, в който срокът на договора ви изтече, вие ще продължавате да плащате стойността на апарата, а ако решите да прекратите преждевременно договора, ще трябва да възстановите стойността на устройството в пълния му размер – това е истината за така наречените евтини телефони от телеком.

Друг начин да се сдобиете с евтин телефон е да го закупите на старо. Сделката може да ви предложи приятел, заложна къща или сайт за групово пазаруване, и на пръв поглед тя ще ви се стори наистина много изгодна, но няма как да бъдете сигурни в това. Някои евтини телефони са такива, защото притежателят им е решил да смени устройството с по-нов модел, но в болшинството случаи се касае за телефони, претърпели злополука или с възникнал технически проблем. Във всеки случай предприемате рискова операция, която в крайна сметка ще ви излезе солено.

Какво е решението?

Решението е различно за всеки. За едни тарифният план към мобилен оператор може да се окаже супер оферта, особено ако купуват устройството на изплащане. За тези, които не искат да бъдат обвързани с неизгодни условия и некоректно отношение за срок от две години, остава решението – покупка от магазин за мобилни телефони. Това отново може да стане с разсрочено плащане (много търговци си партнират с кредитни институции) или в брой, в зависимост от цена и моментни финансови възможности.

Когато говорим за евтини телефони, всеки от нас има различна представа за качеството, марката и възможностите на апарата. Това е така, защото всеки влага различен смисъл във фразите „евтино” и „скъпо”. По правило изхождаме от собствените си финансови възможности – за хората с добър доход, цена от 1000 лв за нов модел смартфон е напълно приемлива, докато за средностатистическия български потребител, и 300 лв са непоносим разход.