Обадете ни се при въпроси: 0879-44-84-75
 
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
За поръчки на стойност над 18лв.
За 2 или повече продукта над тази сума.
 
ДОСТАВКА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ
За всички населени места.
Изпращаме с куриерска фирма.
 
ИЗПРАЩАНЕ НА СЪЩИЯ ДЕН
Всеки делничен ден до 16.30ч.
Събота до 11ч.

Nokia 5 и Nokia 6 се сдобиват с Android Oreo

Финландската компания HMD се е заела с ъпгрейдването на операционната система на своите устройства. След като през миналата година Nokia 7 и Nokia 8 получиха версията Android Oreo, то сега се очаква техните предшественици Nokia5 и Nokia 6 също да бъдат обновени. Едва ли тази коренна промяна в HMD ще завърши дотук. Вероятно всички смартфони Нокиа ще се сдобият с андроид, който ще ги направи по-удобни и популярни сред потребителите. Финландци ще се опитат с тази иновация да върнат марката на челните позиции и да увеличат драстично продажбите на своите мобилни телефони.

Информацията бе оповестена в twitter профила на главния директор на HMD Юхо Сарвикас. Той обяви, че смартфоните Nokia 5 и Nokia 6 ще се присъединят към голямото семейство на Android Oreo. Очаква се всички мобилни телефони Нокиа да бъдат по-олекотени, а потребителите да се сдобият с нови функции и приложения. Нокиа 5 и Нокиа 6 преминаха бета версията успешно. Очаква се притежателите на тези модели да получат постепенна актуализация, като етапа на преминаване към Андроид Орео няма да отнеме дълго време. Собственици на мобилни телефони Нокиа 6 вече разпространиха снимки в социалните мрежи на актуализациите, които  са получили. Файлът, чрез който се обновява устройството, тежи 1,8GB. Първоначално се залага на сигурността, като потребителите получават основни елементи, като сканиране за сигурност на Google PlayPicture-in-picture, ефективно и по-кратко време за зареждане и още допълнителни детайли, осигуряващи защита на устройството.

Nokia 3 в момента се намира в бета режим, ако той бъде издържан успешно, то устройството също ще премине към Андроид Орео 8.0. Бе разкрита информация, че Nokia 2 ще се насочи директно към Android Oreo 8.1, а мобилните телефони Nokia 8 вече се намират в тестов период на тази андроид версия. С това се очаква присъединяването на смартфоните Нокиа към популярната операционна система да завърши. Разбира се, постепенно мобилните телефони ще получават възможности за актуализация и обновяване до нови версии.

От финландската компания се надяват да променят коренно визията на Нокиа и да я възвърнат успешно на световния пазар. Nokia 5 и Nokia 6 са едни от най-популярните продукти на марката. Излизат в началото на 2017-та година. Отличават се с голям дисплей, качествена картина и 3000mAh батерия. Поддържат Android Oreo 8.0 и ще се адаптират бързо към промените наложени от операционната система.